MENU

Is een ooglaserbehandeling geschikt voor mij?

Er bestaan nogal wat misverstanden over ooglaserbehandelingen. Veel mensen denken bijvoorbeeld dat er altijd sprake moet zijn van een medisch probleem om voor een behandeling in aanmerking te komen. Het tegendeel is waar. De laserbehandeling is er voor bijna iedereen vanaf 21 jaar die behoefte heeft aan een eigentijds alternatief voor bril of contactlenzen.

Met een laserbehandeling schenkt u zichzelf een duurzaam, scherp zicht én zult u een comfort ervaren dat u waarschijnlijk jarenlang niet gewend bent geweest. U kunt weer onbekommerd autorijden, zwemmen, sporten en op reis gaan, zonder hinder van bril of contactlenzen. Denkt u zich eens in hoe heerlijk dat is!

Soms is het hoornvlies te dun of de pupil te groot om een goed resultaat met een laserbehandeling te bereiken. Hier wordt uiteraard in het vooronderzoek naar gekeken. Wanneer u reumapatiënt bent of een sterkte hebt die hoger is dan + 2.5 of -10, komt u ook niet in aanmerking voor een laserbehandeling. In al deze gevallen is vaak wel een operatie mogelijk om toch van de bril of contactlenzen af te komen.

Meer vragen

Meer ervaringen