Lasek-behandeling

Hoe verloopt een ooglaserbehandeling?

Uit de praktijk weten wij dat veel mensen een ooglaserbehandeling spannend vinden. Voorafgaand aan de behandeling zullen wij er alles aan doe om u gerust te stellen en eventueel aanwezige spanning of angst weg te nemen. Dit begint met een warme, persoonlijke ontvangst en goede informatievoorziening. Heeft u na de intake, de ooglaserbehandeling of na de laatste controle nog vragen? Bel ons dan gerust, wij staan altijd voor u klaar.

In 6 stappen naar scherp zicht

 1. Informatieavond
  Overweegt u een ooglaserbehandeling? Dan nodigen wij u eerst uit voor een gratis informatieavond. Tijdens deze bijeenkomst vertellen onze oogartsen u alles over de procedure en heeft u de gelegenheid om vragen te stellen.
 1. Persoonlijke intake
  Als u besluit om uw ogen te laten laseren, dan volgt een uitgebreide, persoonlijke intake. We meten uw ogen en beoordelen of een ooglaserbehandeling mogelijk is. Zo ja, dan bespreken we de behandeling van A tot Z met u door en volgt een afspraak voor een tweede meting.
 1. Afspraak ooglaserbehandeling
  In overleg met u leggen we de behandeldatum vast, zodat u de ooglaserbehandeling in alle rust kunt ondergaan en tijd heeft voor (eventueel) herstel van uw ogen.
 1. De behandeling zelf
  Op de dag van de behandeling besteden we alle aandacht aan u. Ons ooglasercentrum heeft bijvoorbeeld een relaxruimte waar u even tot rust kunt komen. De behandeling verloopt volgens de uiterst veilige Lasek-methode en duurt ongeveer twintig minuten. U wordt behandeld door één van onze ervaren en deskundige oogartsen.
 1. Herstel
  Na afloop van de ooglaserbehandeling geeft één van onze medewerkers u in alle rust instructies voor de herstelperiode en nemen wij het druppelschema met u door. Dit schema en het recept voor de oogdruppels ontvangt u ruim voor de behandeling. Uw ogen hebben enige tijd nodig om optimaal op scherpte te komen. Hoe lang de herstelperiode na een ooglaserbehandeling duurt, verschilt per persoon. U krijgt het advies om de week van de behandeling vrij te nemen. Gemiddeld moet u rekenen op een aantal weken dat het zicht nog erg wisselend kan zijn.
 1. Nacontrole
  Na de behandeling komt u nog een aantal keren voor controle.