MENU

De ooglaserbehandeling stap-voor-stap

We weten dat veel mensen een ooglaserbehandeling spannend vinden. Daarom zorgen wij voor een warme en persoonlijke begeleiding. Met onze heldere informatievoorziening en uitgebreid vooronderzoek, weet u zeker dat u de juiste keuze maakt. En omdat wij persoonlijk contact heel belangrijk vinden, kunt u ons altijd bereiken als u vragen heeft. Ook na de intake en na de ooglaserbehandeling.

In 6 stappen naar scherp zicht

 1. Vrijblijvend persoonlijk consult
  Overweegt u een ooglaserbehandeling? Wij bieden u een vrijblijvend persoonlijk consult aan. Tijdens dit consult vertellen onze oogartsen u alles over de procedure, de veilige Lasek-methode die wij hanteren en kunt u vragen stellen. 
 2. Persoonlijke intake
  Als u besluit om uw ogen te laten laseren, dan volgt een uitgebreide, persoonlijke intake. We meten uw ogen en beoordelen of een ooglaserbehandeling mogelijk is. Zo ja, dan bespreken we de behandeling met u door. 
 3. Afspraak ooglaserbehandeling
  In overleg met u leggen we de behandeldatum vast. Zo kunt u de ooglaserbehandeling ontspannen ondergaan en kunt u rekening houden met hersteltijd voor uw ogen.
 4. De behandeling zelf
  De behandelingen vinden plaats op een dinsdagmorgen. Op de dag van de behandeling besteden we alle aandacht aan u. Ons ooglasercentrum heeft bijvoorbeeld een relaxruimte waar u even tot rust kunt komen. De behandeling verloopt volgens de uiterst veilige Lasek-methode en duurt ongeveer twintig minuten. U wordt behandeld door één van onze ervaren en deskundige oogartsen.
 5. Herstel
  Uw ogen hebben enige tijd nodig om optimaal op scherpte te komen. Daarom krijgt u bij ons uitgebreide en professionele nazorg. Onze oogartsen zijn 24/7 beschikbaar als u vragen of klachten heeft over uw herstel. Na de ooglaserbehandeling geven we u instructies voor de herstelperiode en nemen wij het druppelschema met u door. Hoe lang de herstelperiode na een ooglaserbehandeling duurt, verschilt per persoon. U krijgt het advies om de week van de behandeling vrij te nemen. Gemiddeld moet u rekenen op een aantal weken dat het zicht nog erg wisselend kan zijn.
 6. Nacontrole
  We doen er alles aan om u de beste zorg te bieden en we vinden het heel belangrijk dat u tevreden bent met het resultaat. U wordt standaard uitgenodigd voor drie meetmomenten: na 4 weken, na drie maand en na een halfjaar. Wilt u vaker of op een ander moment langskomen op controle dan is dat geen probleem, wij bieden onze zorg op maat aan. In zeldzame situaties kan een nabehandeling nodig zijn