MENU

Dat ik onder water kan kijken is een openbaring!

Hans-André Schuppers, 47 jaar, orthopedisch chirurg. Ging van -6 naar 0.

“Als ik in één woord moet omschrijven wat mijn ooglaserbehandeling heeft opgeleverd, dan is dat ‘vrijheid’. Hoewel ik al in 2005 werd behandeld, ervaar ik dat nog iedere dag. Privé, omdat ik ’s ochtends direct scherp kan zien, tijdens het sporten geen stof onder mijn lenzen krijg en met mijn kinderen onbezorgd het zwembad in kan duiken. Dat ik nu onder water kan kijken, is een compleet nieuwe ervaring en een leuke bijkomstigheid waar ik echt van kan genieten. Ook tijdens mijn werk heb ik er veel voordeel van. Als chirurg is het essentieel dat ik scherp zie. Maar mijn zachte lenzen werden in de loop van de dag steeds troebeler en in de operatiekamer had ik last van droge ogen. Nu zie ik dag én nacht zeer scherp en zijn mijn ogen nooit meer geïrriteerd. Ik hoef wat mijn ogen betreft nergens meer rekening mee te houden en dat is pure winst.

Net als veel mensen zag ik op tegen de laserbehandeling. Maar het is me in alle opzichten enorm meegevallen. Ik heb het helemaal niet ervaren als operatie. Dat is het ook niet, want er gebeurt niets ín je oog. De mensen van Het Ooglasercentrum hebben me daarover heel goed en open voorgelicht, zodat ik precies wist wat ik kon verwachten. En geloof me, artsen onder elkaar zijn nóg kritischer dan andere cliënten! Voor mij was het belangrijk dat ik de oogartsen direct kon aanspreken en dat ze niet vanuit één of andere anonieme kliniek werkten. Leo Vrij en Tom Bakx zijn in Twente gerespecteerde oogartsen en als ik daar behoefte aan had gehad, kon ik met vragen zó naar hen toe lopen. Iets wat helemaal niet nodig bleek, maar het geeft toch een betrouwbaar gevoel.

Voor mij is mijn ooglaserbehandeling de beste levenskwaliteit die ik met geld heb kunnen kopen. Van een nieuwe auto geniet ik een paar weken, maar van het feit dat ik nu altijd scherp kan zien, geniet ik iedere dag. Het is de investering meer dan waard geweest.”

 

Meer vragen

Meer ervaringen