MENU

Risico’s ooglaseren voorkomen met Lasek-methode

Uiteraard is veiligheid voor u uiterst belangrijk als het om uw ogen gaat. Daarom werken wij volgens de meest veilige behandelmethode: Lasek.

Met de Lasek-behandeling geen droge ogen of zenuwpijn

De Lasek-methode biedt veel meer voordelen en minder risico’s dan een andere gangbare ooglasermethode: Lasik. Bij de Lasek-methode wordt niet in uw oog gesneden, daardoor blijft uw oog na de behandeling sterk en (langdurige) complicaties zoals droge ogen, ontstekingen en zenuwpijn worden hiermee voorkomen.

Bij Lasek wordt in niet uw oog gesneden

Lasek is de veiligste methode voor het laseren van ogen. De methode is vrijwel risicoloos. Bij Lasek-ooglaserbehandeling wordt niet in uw oog gesneden. De opperhuid van het hoornvlies wordt alleen losgeweekt met alcohol en opzij geschoven om de vorm van het hoornvlies met de laser te kunnen aanpassen. Het behandelde gebied wordt tijdelijk met een contactlens afgedekt.

Laseren met hoogwaardige apparatuur

Het Ooglasercentrum beschikt over de modernste laser- en meetapparatuur. De Lasek-ooglaserbehandeling wordt uitgevoerd met een hoogfrequente Allegretto Wave Eye-Q Blue Line (400 Hertz) laser met een zogenaamde ‘flying spot’.

Met geavanceerde eye-tracker

Om optimale gezichtsscherpte te garanderen is de laser uitgerust met een geavanceerde eye-tracker. Deze begeleidt de laser terwijl deze over het hoornvlies beweegt, zodat alleen dat deel van het hoornvlies wordt behandeld dat nodig is. Als het oog een onverwachte beweging maakt, wordt de laser automatisch uitgeschakeld, totdat het oog weer in de juiste positie staat.

De beste nazorg

Onze oogartsen zijn 24/7 beschikbaar als u vragen of klachten heeft over uw herstel.

Meer informatie?

Overweegt u een ooglaserbehandeling? Wij bieden u een vrijblijvend persoonlijk consult aan. Tijdens dit consult vertellen onze oogartsen u alles over de procedure, de veilige Lasek-methode die wij hanteren en kunt u vragen stellen.