Veiligheid

Maximaal veilig dankzij Lasek

Het zijn wél uw ogen. Daar kunt u niet voorzichtig genoeg op zijn. Bij Het Ooglasercentrum staat – naast een optimaal resultaat – de veiligheid van de behandeling centraal. Om deze reden voeren wij alle ooglaserbehandelingen uit volgens de Lasek-methode.

Lasek-methode

Lasek is de veiligste methode voor het laseren van ogen. De methode is vrijwel risicoloos. Bij een Lasek-ooglaserbehandeling wordt niet in uw oog gesneden. De opperhuid van het hoornvlies wordt alleen even losgeweekt met alcohol en opzij geschoven om de vorm van het hoornvlies met de laser te kunnen aanpassen. Het behandelde gebied wordt tijdelijk met een contactlens afgedekt.

Hoogwaardige apparatuur

Het Ooglasercentrum beschikt over de modernste laser- en meetapparatuur. De Lasek-ooglaserbehandeling wordt uitgevoerd met een hoogfrequente Allegretto Wave Eye-Q Blue Line (400 Hertz) laser met een zogenaamde ‘flying spot’.

Om optimale gezichtsscherpte te garanderen is de laser uitgerust met een geavanceerde eye-tracker. Deze begeleidt de laser terwijl deze over het hoornvlies beweegt, zodat alleen dat deel van het hoornvlies wordt behandeld dat nodig is. Als het oog een onverwachte beweging maakt, wordt de laser automatisch uitgeschakeld, totdat het oog weer in de juiste positie staat.