MENU

Ik zie weer haarscherp

Dag in dag uit zorgden haar contactlenzen voor geïrriteerde ogen. Een bril zag ze niet zitten. Daarom liet de 24-jarige Manon Dijkhuis uit Borculo vorig jaar haar ogen laseren. En daar is ze nog elke dag dolblij om.

“Ik had veel last van droge, pijnlijke ogen door mijn lenzen. Niets hielp. Omdat ik niet mijn leven lang een bril op mijn neus wilde, had ik maar twee opties: speciale nachtlenzen óf een ooglaserbehandeling. Ik koos voor dat laatste, omdat ik dan helemaal geen lenzen meer hoefde te dragen. Bovendien had ik vaker met de gedachte gespeeld. Maar dat ik de eerste in mijn omgeving zou zijn, had ik nooit verwacht. Voor de behandeling had ik een sterkte van -4,25 en -3,75, nu zit ik op 0. Ik zie dus weer haarscherp.

De grootste verandering is als ik ’s ochtends wakker word. Ik hoef niet meer te tasten naar de wekker en kan in bed tv-kijken zónder eerst lenzen in te hoeven doen. Hoewel dat altijd maar een kleine handeling was, vind ik het zó lekker dat ik dat kan overslaan. Het is sowieso veel praktischer. Op vakantie hoef ik bijvoorbeeld niet na te denken over extra setjes lenzen en kan ik zwemmen en zonnen zonder dat mijn lenzen in de weg zitten. Angst voor de behandeling had ik helemaal niet. Ik vertrouwde volledig op de artsen van Het Ooglasercentrum. Tijdens de informatieavond heb ik hen ontmoet en vertelden ze tot in detail wat ik van de behandeling kon verwachten. Die open en persoonlijke benadering gaf voor mij de doorslag. De behandeling en het herstel vielen me alles mee. Ik werd op woensdag gelaserd en zat op zondag alweer op de tribune bij FC Twente. Mét zonnebril, maar zonder sterkte!”

Meer vragen

Meer ervaringen